Viagra στην Ελλάδα

Αυτό που φαινόταν σαν τοπική επιδημία στην πόλη Wuhan, στην κινεζική επαρχία Hubei, στις αρχές Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους, μετατράπηκε σε παγκόσμιο πρόβλημα και μια πραγματική πανδημία σημαντικής αναλογίας. Η πραγματική φύση του ιού Covid-19 (συνήθως αναφέρεται ως ο ιός της κορώνας) δεν είναι ακόμη γνωστή, καθώς η επιστημονική κοινότητα και οι επαγγελματίες υγείας σε όλο τον κόσμο προσπαθούν να κατανοήσουν καλύτερα τα συμπτώματα, τα μέσα μεταφοράς, τη θεραπεία, βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες συνέπειες. Ο ίδιος ο ιός δεν είναι νέος. Ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά το 1965, αλλά επειδή δεν ήταν ένας κοινός ιός από τότε, δεν είναι ακόμη καλά κατανοητός. Είναι ένα στέλεχος της ομάδας των ιών της κορώνας και ανήκει στην οικογένεια των ιών του σοβαρού οξέος αναπνευστικού συνδρόμου (SARS).

Χρησιμοποιήστε Σωστή Μάσκα Κατά Των Ιών

Μηχανισμός εξάπλωσης

Ο τυπικός μηχανισμός της εξάπλωσης περιλαμβάνει την άμεση επαφή με τους μολυσμένους ασθενείς, καθώς και μέσω σταγονιδίων που απελευθερώνονται από τους μολυσμένους, όπως μέσω βήχα ή φτάρνισμα. Τα δεδομένα που συλλέγονται σε όλη την τρέχουσα πανδημία δείχνουν ότι ο ιός μπορεί να μολυνθεί μέσω επαφής με επιφάνειες όπου ο ιός μπορεί να επιβιώσει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η συλλογή δεδομένων από μια ερευνητική ομάδα δείχνει ότι ο ιός επέζησε στην ξύλινη επιφάνεια του κρουαζιερόπλοιου για 19 ημέρες, μετά το άδειασμα του πλοίου.

Συμπτώματα

Τα κοινά συμπτώματα της νόσου δεν είναι διαφορετικά από τα συμπτώματα της μύγας – υψηλός πυρετός, ξηρός βήχας και δύσπνοια. Δεν παρουσιάζουν όλα τα μολυσμένα άτομα αυτά τα συμπτώματα και η κλιμάκωση της εκδήλωσης των συμπτωμάτων συμβαίνει σε διαφορετικές βαθμίδες. Καθώς τα δεδομένα εισέρχονται, καθίσταται σαφές ότι τα άτομα με υπάρχουσες ιατρικές παθήσεις είναι πιο ευαίσθητα σε σοβαρή εκδήλωση της νόσου, αλλά οι αρχικές αναφορές που ισχυρίζονται ότι ο νεότερος πληθυσμός είναι σε μεγάλο βαθμό απρόσβλητος από πολύ απίθανο να επηρεαστεί από τη νόσο. αποδειχθεί λάθος.

Πώς να αποφύγετε

Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους καταπολέμησης του ιού Covid-19 είναι η αποφυγή της έκθεσης μέσω της κοινωνικής απόστασης καθώς και της πρόληψης. Συνιστάται ιδιαίτερα η αποφυγή της συγκέντρωσης μεγαλύτερων ομάδων ανθρώπων. Εάν απαιτείται αλληλεπίδραση με άλλα άτομα, πρέπει να διατηρηθεί τουλάχιστον έξι πόδια φυσικού διαχωρισμού χώρου. Το πλύσιμο των χεριών πρέπει να γίνεται καλά και συχνά, καθώς αποδεικνύεται ότι ακόμη και το κανονικό σαπούνι σκοτώνει τα κύτταρα του ιού.

Λήψεις προφυλάξεων

Κοινότητες σε όλο τον κόσμο έχουν λάβει προληπτικά και αντιδραστικά μέτρα για να σταματήσουν την εξάπλωση. Πολλές κοινότητες βρίσκονται σε κατάσταση ακινητοποίησης, με διαφορετικούς βαθμούς εφαρμογής, συχνά δυσκολεύονται λόγω των υφιστάμενων νόμων και πιθανών νομικών επιπλοκών της αντίδρασης στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Η τεχνολογία επιτρέπει σε πολλούς ανθρώπους να τηλεπικοινωνούν, και σε πολλά μέρη έχουν παραγγελθεί μη ουσιώδεις επιχειρήσεις να κλείσουν. Εκείνοι που δεν μπορούν, λόγω της φύσης της δουλειάς τους, έχουν βρει δημιουργικούς τρόπους για την εφαρμογή τεχνικών κοινωνικής απόστασης, διατηρώντας παράλληλα τη γραμμή των δραστηριοτήτων τους. Ωστόσο, ανεξάρτητα από την πορεία της δράσης, ο οικονομικός αντίκτυπος είναι σημαντικός.

Υπάρχει θεραπεία

Από σήμερα, δεν υπάρχει αποτελεσματικό φάρμακο για αναπνευστική ασθένεια που προκαλείται από το Covid-19. Ορισμένα πειραματικά φάρμακα και εμβόλια αναπτύσσονται και, εάν είναι επιτυχές, μπορούν να αναμένονται γρήγορες εγκρίσεις. Εν τω μεταξύ, οι επαγγελματίες του ιατρικού τομέα δοκιμάζουν τη χρήση επαναπροσανατολισμένων φαρμάκων (φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία άλλων ασθενειών, αλλά μπορεί να έχουν ευεργετικά αποτελέσματα στη θεραπεία ασθενών με ιό Corona). Ένα από τα πιο διαδεδομένα φάρμακα αυτού του είδους είναι η χλωροκίνη, ένα φάρμακο κατά της ελονοσίας που κυκλοφορεί στην αγορά από το 1940. Ωστόσο, σε αυτό το σημείο, δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία που να υποστηρίζουν ότι αυτό θα είναι το φάρμακο που θα σταματήσει το Covid-19.

Το ανθρώπινο κόστος

Ο αντίκτυπος και ο αριθμός των θανάτων στον άνθρωπο αυξάνεται εκθετικά κάθε μέρα. Ενώ ο αριθμός των νέων καταγεγραμμένων υποθέσεων μειώθηκε δραματικά στην Κίνα, άλλα μέρη του κόσμου βλέπουν δραματικές αυξήσεις σε νέες υποθέσεις, με τα σημερινά επίκεντρα της κρίσης στην Ιταλία και την Ισπανία. Η Ελλάδα παρέχει μια ενδιαφέρουσα εικόνα για το πώς εξαπλώνεται η ασθένεια και ποιοι είναι οι περιβαλλοντικοί παράγοντες που επηρεάζουν την εξάπλωση της νόσου. Μεταξύ των χωρών με άτομα με καταχωρημένα θετικά τεστ στο Covid-19, η Ελλάδα έχει τον μικρότερο αριθμό περιπτώσεων κατά κεφαλήν. Σε αντίθεση με την Ισλανδία, η οποία έχει τον μεγαλύτερο κατά κεφαλή αριθμό περιπτώσεων, οδηγεί ορισμένους επιστήμονες να πιστεύουν ότι δεν είναι απαραίτητα μόνο η θερμότητα και η υγρασία που αναστέλλουν την εξάπλωση του ιού, αλλά το πιο σημαντικό είναι η έκθεση στις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου.

Ελληνικές υποθέσεις

Καθώς οι εποχές αλλάζουν τόσο στην Ελλάδα (με μειωμένο αριθμό ωρών φωτός της ημέρας και έκθεση σε υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου) όσο και στην Ισλανδία (αυξανόμενος αριθμός), οι επιστήμονες θα παρακολουθούν τον αριθμό των περιπτώσεων στα δύο άκρα για να δουν αν ισχύει αυτή η θεωρία. Σε κάθε περίπτωση, καθώς η πανδημία μαίνεται, ο επιστημονικός κόσμος λειτουργεί όλο το εικοσιτετράωρο, σε παγκόσμια κλίμακα, για να διερευνήσει διαφορετικές λύσεις και καλύτερη κατανόηση του Covid-19. Όλα τα μάτια είναι πάνω τους.

Δημοσιεύθηκε από Μαρκέτος

Δουλεύω στην Αθήνα, Ελλάδα.