Φαρμακείο στην Ελλάδα

Η πρόωρη εκσπερμάτωση συχνά δημιουργεί προβλήματα στα ζευγάρια. Και επίσης μπορεί να είναι πολύ κακό για τον άντρα και να οδηγήσει στο διαζύγιο ή ακόμα και να προκαλέσει κατάθλιψη στον άντρα.

Η πρόωρη εκσπερμάτωση είναι μια πολύ συνηθισμένη δυσλειτουργία σε άντρες σε όλο τον κόσμο

Η πρόωρη εκσπερμάτωση είναι η αδυναμία ελέγχου, διαχείρισης ή καθυστέρησης μιας εκσπερμάτωση. Με την σειρά του αυτό έχει σαν αποτέλεσμα μια δυσαρεστημένη ερωτική σύντροφο και έναν αρχάριο άντρα κατά την διάρκεια της συνουσίας. Η πρόωρη εκσπερμάτωση έχει χαρακτηριστεί σαν κάτι που προκύπτει ή σαν μια μακροχρόνια πάθηση, με τον δεύτερο λόγο να είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Πρόωρη εκσπερμάτωση

Στην Ελλάδα, η εμφάνιση πρόωρης εκσπερμάτωσης που παρατηρείται σε άντρες είναι περίπου στο 21 με 31%.

Όσο και αν ακούγεται δραματικό, οι πρόωρες εκσπερματώσεις έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην ποιότητα ζωή του ζευγαριού. Η πρόωρη εκσπερμάτωση μπορεί να οδηγήσει σε άλλα πιο σοβαρά προβλήματα που έχουν να κάνουν με την ποιότητα ζωής. Μερικά πράγματα που μπορεί να συμβούν εξαιτίας της πρόωρης εκσπερμάτωσης είναι οι άντρες να νοιώθουν ψυχικά αγχωμένοι, να έχουν μειωμένη αυτοπεποίθηση, στυτική δυσλειτουργία, άγχος μειωμένη λίμπιντο και/ή άγχος στις διαπροσωπικές τους σχέσεις. Εξαιτίας του συναισθηματικού φορτίου που προκαλούν οι πρόωρες εκσπερματώσεις σε έναν άντρα, μερικοί άντρες είναι διστακτικοί στο να ζητήσουν βοήθεια από έναν ειδικό.

Συνήθως, οι συνθήκες που εμπεριέχουν στυτικές δυσλειτουργίες δεν αναφέρονται και δεν αντιμετωπίζονται εξαιτίας της ντροπής και της χαμηλής αυτοπεποίθησης που νοιώθουν οι συγκεκριμένοι άντρες από αυτή την πάθηση.

Αυτό σε συνδυασμό με τους γιατρούς που νοιώθουν άβολα στο να βοηθήσουν τους άντρες να διαχειριστούν αυτή την κατάσταση επειδή δεν είναι σίγουροι για το πώς να προσεγγίσουν την θεραπεία και να συζητήσουν το πώς ακριβώς έχει η κατάσταση κάνουν τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα. Οι επιπτώσεις της πρόωρης εκσπερμάτωσης είναι ψυχολογικές και καταστρέφουν τις διαπροσωπικές σχέσεις. Η πρόωρη εκσπερμάτωση κάνει τους άντρες να αποφεύγουν την συναισθηματική και σωματική επαφή εξαιτίας του ψυχολογικού στρες που επιβάλει αυτή η κατάσταση πάνω τους και δεν θέλουν να μεταφέρουν αυτό το στρες στην σύντροφο τους ή να αποκαλύψουν το πρόβλημα τους.

Οι άντρες που αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα και το κρύβουν πέφτουν συνήθως θύματα σε ψεύτικες ιατρικές διαφημίσεις και προϊόντα τα οποία δεν έχουν βάση και δεν μπορούν να τους βοηθήσουν πραγματικά να αντιμετωπίσουν την πρόωρη εκσπερμάτωση. Αυτές οι διαφημίσεις στοχεύουν στους αδύναμους και έχουν κέρδος από τους άντρες που είναι ευάλωτοι.

Η πρόωρη εκσπερμάτωση είναι μια πολύ συνηθισμένη ερωτική δυσλειτουργία στους άντρες με το μεγαλύτερο αντίκτυπο να έχει παρατηρηθεί στους άντρες νεαρότερης ηλικίας

Στην αναζήτηση βοήθειας στον ιατρικό κύκλο, μερικοί γιατροί δεν είναι σίγουροι για το πώς να προσεγγίσουν την διαδικασία αξιολόγησης για να αποκαλύψουν το θέμα. Αυτό το κάνει δύσκολο στην προσπάθεια απόκτησης των κατάλληλων πληροφοριών για να μπορεί να γίνει η θεραπεία της δυσλειτουργίας. Οι άντρες πρέπει να υποβάλλονται σε μια πλήρη ιατρική αξιολόγηση για την διερεύνηση του ιατρικού, ερωτικού, κοινωνικού, ψυχολογικού και φαρμακευτικού ιστορικού τους μαζί με το ιστορικό της ερωτικής συντρόφους τους. Η θεραπεία πρέπει να γίνει με τον άντρα και την σύντροφο του έτσι ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν υπάρχουν άλλοι παράγοντες που συμβάλουν στην πάθηση.

Οι επιλογές θεραπείας είναι πιθανό να ποικίλλουν με βάση τα συμπτώματα, τις ψυχολογικές επιπτώσεις, τις παρενέργειες και την απόφαση του ασθενή για την προσέγγιση που επιθυμεί

Αυτή την στιγμή, δεν συνιστάται χειρουργική αντιμετώπιση για την πρόωρη εκσπερμάτωση. Η χειρουργική αντιμετώπιση είναι ακόμα υπό έρευνα και βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο. Μερικές από τις χειρουργικές θεραπείες που βρίσκονται σε εφαρμογή είναι η κρυοκατάλυση στο ραχιαίο νεύρο του πέους, ο νευροσυντονισμός και η ενίσχυση των αδένων με υαλουρονικό οξύ. Επίσης η ένεση αλλαντικής τοξίνης βρίσκεται υπό διερεύνηση έτσι ώστε να γίνεται στον μυ της εκσπερμάτωσης στο πέος έτσι ώστε να μειώνεται η ευαισθησία κατά την διάρκεια της ερωτικής δραστηριότητας. Καμία από αυτές τις επιλογές θεραπείας δεν προτείνεται αυτή την στιγμή καθώς οι παρενέργειες είναι ακόμα άγνωστες. Δεν έχει γίνει ακόμα συγκεκριμένη έρευνα για να επιβεβαιώσει ή να απορρίψει την πρόωρη εκσπερμάτωση.

Αν και η χειρουργική αντιμετώπιση δεν συνιστάται αυτή την στιγμή, στην Ελλάδα υπάρχει μια νέα συσκευή που σχεδιάστηκε για να επιμηκύνει τον χρόνο που αντέχει ένας άντρας σε μια σεξουαλική επαφή πριν την εκσπερμάτωση

Η συσκευή αυτή την στιγμή είναι εγκεκριμένη από Αμερικανικό Οργανισμό Τροφών και Φαρμάκων και είναι διαθέσιμη τοπικά στους Έλληνες άντρες αλλά και διαδικτυακά σε όλους τους άλλους. Η συσκευή δουλεύει με τρόπο που μειώνει σημαντικά την ευαισθησία κατά την διάρκεια μιας συνουσία η οποία προκαλεί πρόωρη εκσπερμάτωση. Η ιδέα της συσκευής είναι ότι ένας άντρας θα αυνανιστεί με μια διαδικασία σταμάτα ξεκίνα τρεις φορές ενώ η συσκευή βρίσκεται σε λειτουργία. Οι άντρες θα μπορέσουν να δουν αποτελέσματα από την χρήση αυτής της συσκευής μετά την χρήση τριών φορών την εβδομάδα για έξι εβδομάδες.

Τελικά οι άντρες που αντιμετωπίζουν πρόωρη εκσπερμάτωση είναι πολύ πιθανό να χρειαστούν πολλές τεχνικές διαχείρισης που θα στοχεύσουν σε ψυχολογικούς παράγοντες ή σε παράγοντες που σχετίζονται με την συμπεριφορά. Οι άντρες θα πρέπει να είναι υπό επιτήρηση από έναν γιατρό όταν λαμβάνουν θεραπεία για αυτή την πάθηση για να διασφαλίσουν ότι θα έχουν τα αποτελέσματα που επιθυμούν αλλά και να έχουν ερωτική ικανοποίηση. Επίσης απαιτείται περεταίρω έρευνα για να αποκλειστούν παράγοντες που συμβάλουν και δεν φαίνονται στο ιστορικό.

Πρόωρη εκσπερμάτωση - προσωπική εμπειρία

Πρόωρη εκσπερμάτωση: προσωπική εμπειρία

Περίπου ένα χρόνο πριν άρχισα να παρατηρώ ότι δεν μπορούσα να αντέξω αρκετά όταν έκανα σεξ.

Τις περισσότερες φορές τελείωνα πριν ακόμα η σύντροφος μου φτάσει ή κοντεύει να φτάσει σε οργασμό. Στην αρχή νόμιζα ότι μπορεί να συνδέεται με το πολύ άγχος που είχα από την δουλειά. Για να αντιμετωπίσω το πρόβλημα πήρα μια εβδομάδα άδεια και πήγαμε ένα ταξίδι στην εξοχή. Η κοπέλα μου το περίμενε με ανυπομονησία αφού καταλάβαινε την απογοήτευση που είχα στο κρεβάτι. Δυστυχώς το απομονωμένο και ήσυχο περιβάλλον αλλά και το κρασί, η ρομαντική μουσική και τα νόστιμα φαγητά δεν βοήθησαν. Είναι περιττό να αναφέρω ότι με έπιασε κατάθλιψη και δεν είχα άλλη επιλογή από το να κανονίσω ένα ραντεβού με τον γιατρό μου στην Αδελαΐδα. Αφού υποβλήθηκε σε σωματικές εξέταση και σε πολλά τεστ, κάναμε μια ειλικρινή συζήτηση για την ερωτική μου ζωή. Η στυτική δυσλειτουργία αποκλείστηκε καθώς δεν είχα πρόβλημα στύσης όταν υπήρχε ερωτική διέγερση.

Το πρόβλημα σίγουρα επικεντρωνόταν στην πρόωρη εκσπερμάτωση.

Αυτή η διάγνωση δεν με ξάφνιασε αλλά αυτό που με ξάφνιασε ήταν ότι υπάρχουν πολλοί μεσήλικες άντρες που υπέφεραν από κάτι τέτοιο και υπήρχαν πολλά αίτια και θεραπείες για αυτό το προσωρινό πρόβλημα. Αφού ο γιατρός μου είδε ότι δεν είχα κάποιο πρόβλημα υγείας η φαρμακευτική αγωγή και τα φάρμακα θα ήταν η τελευταία μου επιλογή. Ο γιατρός μου με έβαλε να συμπληρώσω αυτή την ολοκληρωμένη έρευνα η οποία κάλυπτε όλες τις πλευρές της ερωτικής μου ζωής και περιελάμβανε πληροφορίες για όλες τις συντρόφους που είχα τον τελευταίο καιρό. Αν και είμαι κλειστό άτομο γενικά ήθελα να ξεπεράσω αυτό το πρόβλημα το οποίο επηρέαζε την σχέση με την κοπέλα μου.

Πέρασε μια εβδομάδα και έλαβα ένα τηλεφώνημα από τον γιατρό μου.

Μου πρότεινε να κάνω μια θεραπεία για να αντιμετωπίσω τα αρνητικά συναισθήματα που οδηγούν σε προβλήματα στις ερωτικές σχέσεις. Αυτό μου φάνηκε παράξενο στην αρχή αφού πίστευα ότι εγώ και η κοπέλα μου ήμασταν κοντά και ανοιχτοί ο ένας στον άλλο. Ο γιατρός μου, μου συνέστησε έναν ψυχολόγο τον οποίο είχε συστήσει και σε άλλους άντρες με το ίδιο πρόβλημα και έτσι αποφάσισα να το δοκιμάσω. Για ακόμα μια φορά η σύντροφος μου ήταν πολύ υποστηρικτική και συμφωνήσαμε να έρθει μαζί. Κατά την διάρκεια των συνεδριών ψυχολογικής θεραπείας έμαθα πολλά για τον εαυτό μου και τις ανάγκες των συντρόφων μου. Επίσης μου έδωσε μεγαλύτερη ερωτική αυτοπεποίθηση και κατανόηση έτσι ώστε να βελτιώσω την ικανοποίηση της συντρόφου μου.

Πήγαμε σε εβδομαδιαίες συνεδρίες για δύο μήνες και κάναμε σεξ όπου ήταν δυνατόν, αλλά και πάλι η πρόωρη εκσπερμάτωση δεν αντιμετωπίστηκε

Οι γιατροί μας είπαν ότι θα έπρεπε να αλλάξουμε μέθοδο και να ξεκινήσουμε αυτό που αποκαλούσαν θεραπεία συμπεριφοράς. Η σύντροφος μου ήταν και πάλι δίπλα μου και αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε αυτή την μέθοδο αφού πιστεύαμε ότι είχε αρκετές πιθανότητες να έχει αποτελέσματα. Η κύρια ιδέα πίσω από αυτή την θεραπεία είναι να βοηθήσει το σώμα να αντιμετωπίζει την πρόωρη εκσπερμάτωση.

Η πρώτη μέθοδος που μας προτάθηκε ήταν η κοπέλα μου να χαϊδεύει το πέος μου μέχρι να είμαι έτοιμος να εκσπερματώσω

Καθώς ήμουν έτοιμος να τελειώσω, έσφιγγε με δύναμη το πέος μου έτσι ώστε να χαλάσει η στύση μου. Πιστεύω ότι η ιδέα ήταν να θυμάμαι πως ένοιωσα και όταν πλησίαζα στο να τελειώσω θα μου ήταν πιο εύκολο να ελέγξω και να καθυστερήσω την εκσπερμάτωση. Η άλλη μέθοδος που μας προτάθηκε έλεγε ότι η κοπέλα μου και πάλι θα προκαλούσε στύση στο πέος μου αλλά θα σταματούσε λίγο πριν τελειώσω. Η κοπέλα θα σταματούσε μέχρι να μου έφευγε η αίσθηση της εκσπερμάτωσης. Καθώς μου ερχόταν πάλη η παρόρμηση να κάνουμε σεξ η κοπέλα μου θα σταματούσε να τραβάει το πέος μου για να κάνουμε στοματικό σεξ. Αυτή διαδικασία σταμάτα ξεκίνα θα έπρεπε να επαναληφθεί αρκετές φορές. Μετά από αυτό θα μπορούσα επιτέλους να εκσπερματώσω πάνω στο σώμα της όμορφης αλλά κουρασμένης κοπέλα μου. Επίσης προτείνεται να γίνεται αυτή πρακτική αρκετές φορές την εβδομάδα μέχρι να αποκτήσετε τον απόλυτο έλεγχο.

Αυτή η ιστορία έχει χαρούμενο τέλος και τώρα μπορώ να εκσπερματώσω αφού έχει φτάσει σε οργασμό η κοπέλα μου και τελειώνω την κατάλληλη στιγμή

Η θεραπεία συμπεριφοράς μπορεί να μην δουλέψει σε όλους παρόλα αυτά με την ιατρική υποστήριξη που έλαβα στην Ελλάδα και φυσικά με την βοήθεια της κοπέλας μου μπορώ να την προτείνω σε όλους όσους υποφέρουν από πρόωρη εκσπερμάτωση και είναι αποφασισμένοι να βρουν μια λύση και να αρχίσουν να απολαμβάνουν την ζωή τους στον μέγιστο βαθμό και πάλι.

Δημοσιεύθηκε από Μαρκέτος

Δουλεύω στην Αθήνα, Ελλάδα.