Φαρμακείο στην Ελλάδα

Αν έχετε αντιμετωπίσει ποτέ μια σοβαρή βακτηριακή μόλυνση τότε σίγουρα θα έχετε ακουστά ένα αντιβιοτικό που λέγεται Αζιθρομυκίνη (Zithromax). Οι βακτηριακές μολύνσεις απαιτούν αντιβιοτικά για την αντιμετώπιση όλων των ειδών ασθενειών από μολύνσεις στο δέρμα και στο αυτί, μέχρι σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες.

Μια αποτελεσματική φαρμακευτική αγωγή που χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση βακτηριακών παθήσεων είναι η Αζιθρομυκίνη (Zithromax). Είναι διαθέσιμη σε μορφή ταμπλέτας και μπορείτε να την λάβετε από το στόμα μετά από συνταγή γιατρού. Μια μόλυνση στο αυτί ή ακόμα χειρότερα μια αναπνευστική λοίμωξη είναι κάτι επώδυνο και καλό θα ήταν να λάβετε την καλύτερη θεραπεία που είναι διαθέσιμη. Στην Ελλάδα υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κολλήσετε μια μόλυνση εξαιτίας της άγριας ζωής στα χωριά, τις καλλιέργειες και στην ζωή στην πόλη.

αγορά zithromax (Αζιθρομυκίνη) online

Πως λαμβάνεται

Ένας γιατρός συνήθως θα προτείνει σε έναν ασθενή Αζιθρομυκίνη αν υποφέρει από μια βακτηριακή μόλυνση. Το Zithromax πρέπει να το παίρνετε μόνο μια φορά την ημέρα μαζί με φαγητό. Αν ξεχάσετε να πάρετε μια δόση και είστε ανάμεσα στα γεύματα ή δεν μπορείτε να βρείτε κάτι να φάτε, μπορείτε να πάρετε το Zithromax ακόμα και χωρίς φαγητό. Η Αζιθρομυκίνη είναι μια φαρμακευτική αγωγή που θα πρέπει να συνεχίσετε να την παίρνετε για όλο το απαιτούμενο διάστημα. Είναι σημαντικό να μην κάνετε το λάθος και την σταματήσετε μόλις αρχίσετε να νοιώθετε καλύτερα εκτός και αν ολοκληρώσετε την απαιτούμενη ποσότητα. Είναι σημαντικό να λάβετε όλη την ποσότητα που σας έχει χορηγήσει ο γιατρός έτσι ώστε να καταπολεμήσετε αποτελεσματικά τα βακτήρια.

Μίξη της Αζιθρομυκίνης

Σε ιδανική περίπτωση καλό θα ήταν να την λαμβάνεται μια φορά την ημέρα και την ίδια ώρα κάθε μέρα. Επίσης αξίζει να τονίσουμε ότι θα πρέπει να αποφύγετε να παίρνετε Zithromax μαζί αντιόξινα φάρμακα. Το Zithromax μπορεί να μην απορροφηθεί σωστά όταν το αλουμίνιο και το μαγνήσιο λαμβάνονται ταυτόχρονα. Θα πρέπει επίσης να αποφύγετε να παίρνετε Zithromax αν έχετε αλλεργία στην αζιθρομυκίνη. Παρομοίως, αν έχετε αλλεργία στην τελιθρομυκίνη και την κλαριθρομυκίνη θα πρέπει να αποφύγετε το Zithromax. Βεβαιωθείτε ότι θα ενημερώσετε τον γιατρό σας για τυχόν αλλεργίες που έχετε. Το Zithromax δεν θα πρέπει να το παίρνετε επίσης αν έχετε μια από τις ακόλουθες παθήσεις:

 • Έλλειψη καλίου
 • Μυασθένεια Gravis
 • Νεφροπάθεια
 • Ηπατική ασθένεια
 • Αίσθημα καρδιακών παλμών
 • Αρρυθμία

Δοσολογία

Η Αζιθρομυκίνη έρχεται επίσης σε υγρή μορφή που μοιάζει με φάρμακο για τον βήχα, όπως το  NyQuil. Απλά ανακινήστε το υγρό και μετρήστε την δόση που χρειάζεστε. Αν δεν έχετε δοχείο μέτρησης μπορείτε να αγοράσετε ένα στο φαρμακείο. Είναι σημαντικό να μετρήσετε σωστά την κάθε δόση και μετά να λάβετε το φάρμακο. Αν έχετε αργήσει να λάβετε την δόση σας και πλησιάζει η επόμενη τότε περιμένετε μέχρι να έρθει η ώρα της επόμενης. Δεν θα πρέπει να προσπαθήσετε να καλύψετε τις δόσεις που χάσατε παίρνοντας μεγαλύτερη ποσότητα την κάθε φορά.

Παρενέργειες

Όπως συμβαίνει με όλα τα φάρμακα, η Αζιθρομυκίνη έχει μερικές παρενέργειες οι οποίες περιλαμβάνουν μερικές έντονες αντιδράσεις. Μερικές παρενέργειες ενδέχεται να τις μπερδέψετε με σημάδια αλλεργίας. ΑΝ βιώσετε αντιδράσεις που μοιάζουν να οφείλονται σε αλλεργία, όπως κνίδωση, πρήξιμο ή δυσκολία στην αναπνοή θα πρέπει να σταματήσετε να παίρνετε Zithromax και να πάτε κατευθείαν στο νοσοκομείο. Αν δεν αντιμετωπίσετε μια αλλεργική αντίδραση, τότε απλά βιώνετε τις συνηθισμένες παρενέργειες που σχετίζονται με τη  λήψη Αζιθρομυκίνης. Οι παρενέργειες του Zithromax περιλαμβάνουν:

 • Ζαλάδα
 • Πονοκέφαλο
 • Ναυτία
 • Εμετό
 • Γενικό πόνο στο στομάχι
 • Διάρροια
 • Άτακτες αφοδεύσεις
 • Αίμα στα κόπρανα
 • Έντονους καρδιακούς παλμούς
 • Λαχάνιασμα

Για ποιους είναι

Από την στιγμή που η Αζιθρομυκίνη είναι διαθέσιμη για παιδιά ακόμα και για μωρά, είναι σημαντικό να προσέχετε για την εμφάνιση τυχόν παρενεργειών. Για παράδειγμα, αν το παιδί σας είναι οξύθυμο από ότι συνήθως ή κάνει εμετό κατά την διάρκεια του φαγητού όταν παίρνει το Zithromax, θα πρέπει να τηλεφωνήσετε στον γιατρό σας άμεσα. Αν και το Zithromax θεωρείται γενικά ένα πολύ ασφαλές αντιβιοτικό, μερικοί ενήλικες σε πιο προχωρημένη ηλικία ενδέχεται να αντιμετωπίσουν πιο έντονες επιπλοκές.

Ηλικιωμένοι και Zithromax

Οι ηλικιωμένοι ασθενείς ενδέχεται να αντιμετωπίσουν απώλεια της όρεξης, αποχρωματισμένα ούρα και ίκτερο. Αν ένας ηλικιωμένος ασθενής βιώσει κάτι σοβαρό όπως ταχυκαρδία θα πρέπει να συμβουλευτεί τον γιατρό του άμεσα. Αν φαίνεται ότι ο ηλικιωμένος έχει μια έντονη αντίδραση είναι σημαντικό να μεταφερθεί το νοσοκομείο άμεσα. Αν και τα οφέλη είναι πολύ περισσότερα από τους κινδύνους, ένα άτομο που παίρνει Αζιθρομυκίνη θα πρέπει να παρακολουθείται καλά ιδιαίτερα αν είναι σε προχωρημένη ηλικία.

 

Δημοσιεύθηκε από Μαρκέτος

Δουλεύω στην Αθήνα, Ελλάδα.